Skip links

Buku Info Page Final

BUKU PRIMA - Inovasi Penerbitan Kreatif

Buku Prima memulakan operasi pada tahun 2006 di Jalan Penchala, Petaling Jaya dengan menerbitkan enam novel pertama iaitu Gerimis Kasih, Tak Kuduga, Kau Mawarku, Sayangku Aleeya , Keranamu Sofea dan Secebis Rindu. Selepas empat tahun dalam industri penerbitan, Buku Prima semakin melangkah jauh, mempelbagaikan produk bacaan dengan menerbitkan variasi genre bacaan seperti kanak-kanak, umum, motivasi, remaja, agama dan juga kompilasi rencana-rencana daripada majalah-majalah terbitan Kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd.
Kehadiran Buku Prima memeriahkan lagi industri penerbitan buku di samping memberi saingan kepada penerbit-penerbit dalam industri ini. Matlamat Buku Prima adalah untuk memberi peluang kepada penulis-penulis baru bertapak dalam industri penerbitan dan dapat mencipta nama. Buku Prima sentiasa memastikan karya-karya terbitannya ada kelainan dan memberi pengajaran kepada pembaca.
Bermula tahun 2011, Buku Prima merupakan salah satu entiti di bawah penerbit Grup Buku Karangkraf Sdn Bhd yang turut menggabungkan Alaf 21 dan Karya Bestari. Kini, Buku Prima lebih memfokuskan kepada penerbitan novel bergenre SERAM dan THRILLER.
Organisasi media unggul berwibawa yang memahat nilai dan mencorak minda untuk kesejahteraan insan.
Memupuk modal insan perkasa yang terampil, inovatif dan bermotivasi. Menghasilkan produk dan perkhidmatan berkualiti serta bermanfaat yang memberi nilai tambah.

PRODUK BUKU PRIMA ADA DI SINI!

BUKU PRIMA ada menubuhkan dua mall bagi menyenangkan pihak pembaca untuk memiliki buku-buku kami. Kini, pembaca boleh mendapatkan buku-buku kami dalam bentuk fizikal atau digital dan boleh membuat pembelian di kedai online kami melalui shopee.

Team BUKU PRIMA

Puan Firdaus Hussamudin
(Penerbit Eksekutif Grup Buku Karangkraf)
Shahida Md Khasim
(Ketua Unit Novel)
Mazuen Yahaya
(Editor Kanan Novel)
Ruzita Awaluddin
(Editor Kanan Buku Umum)
Nor Azam Syah
(Pengarah Kreatif)
Baharin Abdul Hamid
(Pereka Grafik Kanan)
Ahmad Firdaus Abdul Razak
(Pereka Grafik Kanan)
Annuur Aisyah Zamakhsari
(Pereka Grafik Buku)
Siti Darina Muhamad
(Pereka Grafik Buku)